Sabtu, Disember 05, 2009

Teringat

Tadi saya 'bersiar-siar' di facebook, terjumpa pula beberapa benda menarik.

Gambar diambil tanpa kebenaran daripada halaman facebook Azimah.





Teks bacaan doa untuk perhimpunan rasmi sekolah setiap hari Isnin. Saya pernah ditugaskan untuk membaca doa ini semasa Tingkatan 2 & 3. Untuk pertama kali baca kat depan semua orang, jadi memang sangat gementar melihat ratusan mata yang memandang. Kaki mengigil-gigil (haha) & bacaan tersasul-sasul. Doa ni pun panjang sangat (saja bagi alasan,haha).





Bacaan ikrar pelajar akan dibacakan setiap perhimpunan Isnin & diketuai oleh Ketua Istiadat Perhimpunan (K.I.P). Saya pernah menjadi K.I.P. semasa tingkatan 4 & 5.

Sebenarnya saya jarang (ataupun tak pernah) dapat baca ikrar ni dengan betul. K.I.P. kena hafal ikrar ni, maka saya yang gementar ni mesti ada salah sikit-sikit. tambah perkataan sendiri la, tukar susunan ayat la dan apa-apa entah lagi (haha). Setiap kali nak mula baca ikrar dan melangkah ke depan, hati saya akan berbisik, 'cool syuk, cool'. (haha)

tapi saya dapat membaca ikrar pembukaan Hari Anugerah Kecemerlangan SBP 2007 di depan Tengku Mahkota Johor dengan baik. belajar daripada kesilapan semasa perhimpunan rasmi sekolah barangkali?





Papan nama Dewan Sri Penawar, kategori pemimpin pelajar. maaf! Kamera beresolusi rendah dan jurukamera tidak profesional.


6 ulasan:

serai wangi berkata...

em, ikrar sekolah kami senang je..=P

muhammad fakhruddin berkata...

Assalamualaikum,
x-student SAKTI rupanya...siap pemimpin pelajar lg tu =).

Apapun,salam ukhuwah dan insya Allah ketemu di MPR.

Cik_SejarahCintaMastura berkata...

hehee.. biasalah tuh.. kekdg pengalaman boleh digunakan utk menebus kesilapan masa lalu..

abg syukri, oklaa penulisan ada perubahan.. so tak de laa terlalu formal sgt bahasanya.. sesuai utk remaja seperti kita.. hahahaa..

Syukri Sapuan berkata...

serai wangi: tp lagu sekolah susah kan? Hehe~


fakhruddin:waalaikumussalam. InsyaAllah, jumpa nanti di MPR 2009 =)


mastura; mood tulisan berubah ubah la. tgk lah idea dtg cara mcm mana.hehe.

serai wangi berkata...

pnah try nyanyi ke? hehe..

THALHAH berkata...

hahah...aku terkenang abbad dan 'dendangan'nya..whahahaa..

haah la cambest je klu ko tulis macam ni..

Related Posts with Thumbnails