Khamis, September 18, 2008

Seminggu menulis : satu resolusi ringkas...



In the name of Allah, The Most Great & The Most Merciful...

Masa itu memang cepat berlalu...meninggalkan manusia yg di dalam kealpaan... merugikan insan yg lalai dan leka...

Alhamdulillah, hari ini genap seminggu aku menulis di blog ini...

Pada mulanya, timbul pelbagai keraguan untuk mencoret catatan di blog ini..pelbagai masalah difikirkan...antaranya, pengggunaan bahasa Inggeris atau bahasa melayu, penggunaan kata ganti nama diri, tema yg hendak dibawa serta pengisian yg hendak dilakukan...

namun,memang benar kata bidalan, perjalanan beribu batu bermula dgn langkah yg satu...
antaraku sedar dan tidak, ini merupakan posting ke-13 dalam blog ini..walaupun pada mulanya, timbul kekusutan untuk menulis, namun dengan tekad yg tinggi, segalanya dapat ku atasi..aku cuba menulis sebagai diriku sendiri..dgn gaya penulisan yg tersendiri..aku mengharapkan sokongan dari para pembaca dgn menghantar komen2 serta msj kpdku..

apalah yg hendak diharapkan pada seorang penulis muda yg baru menulis blog selama seminggu..aku mengharapkan pengisian blog ini dapat memberi manfaat kpd semua orang, lebih2 lagi kepada si penulisnya sendiri..

Insya-Allah, aku akan cuba utk mempelbagaikan pengisian di dlm blog ini...antara yg telah terlintas di benak fikiranku adalah puisi2, jurnal kehidupan, falsafah, mutiara kata dan tazkirah..oh, tidak!, tazkirah itu terlalu besar bagi seorang da'ei kerdil yg alpa sepertiku...barangkali renungan itu lebih sesuai..dalam keghairahan kita mengejar dunia, salahkah kita mencari saham akhirat yg kekal selama-lamanya?

salam dunia blogger!


""Keep doing the right things over and over again and eventually, you will succeed and consistency will eventually get you to a better place""

5 ulasan:

Fairosza berkata...

syuk sampai hati eja nama aku salah kt link blog aku tu...FAIROSZA la bkn FAIROZA...mana 's' nye....

Fairosza berkata...

what do u meant by 'ni sajak ke luahan hati' which u posted at my blog..???actually sajak itself comes from the heart and inspiration...so i don't think that's a good issue...by the way that is actually a doa from 'abdullah (hamba allah-me) to the all-Mighty Allah.not a poem or luahan hati or whatever...i've answered(commented) this question at my blog under the same topic 'pintaku'..so check it out...

Syafiq Haziq berkata...

hmm..
good job..
hehe~

Haq Mohaidin berkata...

13 post dlm seminggu: ko ketagih.haha

gian blogging susa nk control kan. xpe,speak loud!

S.Y.U.K. berkata...

13 post dlm seminggu: ko ketagih.haha

gian blogging susa nk control kan. xpe,speak loud



xpe..awal2 ni je gila sk8..pasni biasa2 je la...

Related Posts with Thumbnails