Isnin, September 28, 2009

Kembali botak!


Hari ini malam kedua di kolej selepas cuti hari raya.


Petang semalam pulang ke kolej, pagi tadi sudah mula kelas seperti kelas. Kertas-kertas peperiksaan semester dan percubaan yang sudah ditanda dipulangkan kepada pelajar. Ada yang teruk, ada yang baik. Campur-campur. Ini masa untuk kami membatukan hati.Apa perubahan yang ada di kolej?Macam biasa saja. Cuma sejak cuti kebelakangan ini sudah tidak ada dengar berita bilik dipecah masuk. Tahniah kepada pengawal keselamatan yang bersungguh-sungguh menjaga keharmonian kolej. Tahun lepas chalet saya kena pecah. Entah apa la sangat yang berharga dalam bilik saya ini. Saya hilang syiling yang diletakkan dalam laci meja. Mungkin pencuri tu sangat haus, dia perlukan syiling untuk beli air tin dari mesin di MPH.


haih.chalet kolej saya: sumber daripada google
Rumput di Saad Square nampak kekuningan. Perhiasan air juga nampak berlumut. Takpelah. Mungkin semua tukang kebun balik raya. Mereka juga mahu cuti.


Berbalik pada tajuk entri hari ini.


Saya sekarang sudah rasa lega. Kepala rasa lega sangat.


Kenapa?


Rambut sudah dipotong botak, seperti zaman-zaman sekolah dulu!Sudah hampir 2 tahun tak potong rambut macam ni.


Selepas ni tak perlu fikir-fikir lagi akan rambut yang serabai.


Yang paling penting, saya tidak perlu risau semasa solat kerana tiada rambut yang akan berjuntai menutupi dahi tatkala sujud.Biarlah apa yang orang nak kata, saya tetap suka rambut ini.Gambar semasa zaman muda-mudi. Hari terakhir di SAKTI. Kertas terakhir SPM 2007.

4 ulasan:

norain ishak berkata...

haha..
jimat masa,tak payah sikat rambut.

nina mazlan berkata...

erk..
ingat baru lepas ihram..hee;)

Syukri Sapuan berkata...

norain:betul3~

nina: ceh.apeda.xde kaitan

Dato' Dr. Nurul 'Afifah :) berkata...

haha kesian pencuri tuu

Related Posts with Thumbnails